Νέο Volkswagen Taigun !!!!!

Όπως και να το κάνουμε ,τα μικρά crossover ή suv είναι πλέον της μόδας. Γι’αυτό το λόγο η VW παρουσίασε ένα πρωτότυπο suv στην έκθεση του Σάο Πάολο. Ο λόγος για το νέο Volkswagen Taigun. Μην μπερδεύσεστε με το Tiguan ,είναι απλά παιχνίδι της εταιρίας. Βλέποντας λοιπόν τη νεοσύστατη κατηγορία των μικρών crossover να αναπτύσεται με ταχείς ρυθμούς, η VW δεν μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει έξω απο το παιχνίδι.

Volkswagen Taigun

Το νέο αυτό μικρό SUV ξεχωρίζει αρκετά με το κυβοειδές αλλά και μυώδες look του, καθώς και με τον επιβλητικό όγκο του υποστηρίζει οπτικά τον πιο extreme χαρακτήρα του. Οι διαστάσεις του Taigun είναι(3,859 mm ,πλάτος 1,728 mm και ύψος 1,570 mm),λίγο μικρότερο από ένα Panda 4×4,ενώ το μεταξόνιό του διαμορφώνεται στα 2,470 mm.

Κάτω από το καπό αυτού του μικρού <<θηρίου>> υπάρχει 3κύλινδρος κινητήρας του ενός λίτρου(ίδιος με τον αντίστοιχο του UP),όμως με τη βοήθεια του turbo αποδίδει 110 ίππους και 175Nm ροπής από τις 1,500 rpm. Ο 3κύλινδρος 1000άρης κινητήρας TSI σε συνδυασμό με το χαμηλό βάρος 985 κιλών επιτρέπει στο μικρό SUV να επιταχύνει από 0-100m σε 9.2 s με τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 186km/h.Το πιο φοβερό όμως είναι η κατανάλωση του, καθώς κυμαίνεται μόλις στα 4.5lt/100km!!!!.Ακόμα το μηχανικό σύνολο συνδυάζεται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και όσο αφορά τουλάχιστον το concept, η κίνηση μεταδίδεται στον εμπρός άξονα.

Tο εσωτερικό του σχεδιαστικά είναι λιτό αλλά άνετο και για τους τέσσερις επιβάτες. Οι μικροί εμπρός και πίσω προβολείς (708mm και 681mm αντίστοιχα) χαρίζουν

Volkswagen Taigun interior

δυναμική και σπόρ εμφάνιση στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό διατηρώντας την σχεδιαστική φιλοσοφία της Volkswagen.

Σε επίπεδο χωρητικότητας το Taigun διαθέτει χώρο αποθήκευσης 280 λίτρων, όπου αυξάνονται στα 987 <<ρίχνοντας>> τα πίσω καθίσματα. Επίσης η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, οι διογκωμένοι θόλοι με ελαστικά 17 ιντσών και το outroad

bodykit με τα προστατευτικά τμήματα, συμπληρώνουν το προφίλ του αμαξώματος με τα χαρακτηριστικά της κατηγορίας του.

Τέλος το νέο Volkswagen Taigun αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2014.Η υπομονή μας θα αποδώσει καρπούς καθώς εκτός από μικρό και όμορφο τζιπάκι πόλης, το Taigun έχει ικανοποιητική μηχανική απόδοση με ΕΛΑΧΙΣΤΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ !σε συνδυασμό με την εγγύηση της Volkswagen.