Ετοιμάζει υβριδικό coupe η Toyota!

Η Toyota ως γνωστόν είναι μία από τις καλύτερες και πιο σύγχρονες αυτοκινητοβιομηχανίες του κόσμου και συνεπώς είναι αδύνατον οι Ιάπωνες να μείνουν πίσω όσον αφορά την τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Toyota hybrid car - Ετοιμάζει το υβριδικό coupe η Toyota!
Toyota hybrid car – Ετοιμάζει το υβριδικό coupe η Toyota!

Έτσι λοιπόν, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της εταιρίας σχετικά με την παραγωγή της υβριδικής διάταξης του Auris, έχουν φουντώσει στα διεθνή ΜΜΕ οι φήμες, πως έχει ήδη ξεκινήσει η παραγωγή και ενός άλλους υβριδικού coupe μοντέλου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του ξένου Τύπου το νέο coupe θα βασίζεται στο πλαίσιο του Prius, η υβριδική του μονάδα πιθανώς θα εξοπλίζεται με 1.800άρη βενζινοκινητήρα με τη συνολική απόδοση του συστήματος να φτάνει τους 136 ίππους.

Όσον αφορά την κατανάλωση, αναμένεται να κυμαίνεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, αφού η Toyota αναζητάει συνεχώς τρόπους να βελτιώνει την τεχνολογία της, ενώ στο εσωτερικό θα υπάρχει διάταξη 2+2.

Το νέο coupe της Toyota, αν και θα είναι υβριδικό και τετράπερτο, αναμένεται να αποτελέσει τον διάδοχο του MR-2. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας θα κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι το 2012, αφού στόχος του είναι να ανταγωνιστεί το επίσης υβριδικό CR Z της Honda.