Το νέο MINI Cooper

Το νέο MINI Cooper, ένα μικρό και συγχρόνως πρωτοποριακό αυτοκίνητο, φαίνεται πως θα είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της BMW με τη Fiat. Οι δύο μεγάλες αυτές εταιρίες, οι οποίες συνεργάζονται και επίσημα το τελευταίο χρονικό διάστημα, βρίσκονται στο τελικό στάδιο της κατασκευής ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλεως, που θα κυκλοφορήσει στην ευρωπαϊκή αγορά το 2011!

Το νέο MINI
Το νέο MINI

Συγκεκριμένα, η MINI, που ανήκει στον όμιλο BMW, σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης σε συνεργασία με τη Fiat, το οποίο θα είναι το επόμενο μοντέλο από το πρότυπο ηλεκτρικό ΜΙΝΙ Ε. Θα είναι ένα αυτοκίνητο πολύ μικρό, το οποίο θα «κοντραριστεί» με το Smart, το Toyota iQ και το ερχόμενο VW Up της Volkswagen, που είναι της επίσης της ίδιας κατηγορίας. Όσον αφορά το όνομα, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί, καθώς το πιθανότερο σενάριο, είναι το μοντέλο αυτό να έχει δύο ονομασίες. Οι Ιταλοί σκέφτονται την αναβίωση του ονόματος Topolino ενώ οι Γερμανοί συνάδελφοι τους την αναβίωση της Isetta. Ονόματα που σίγουρα έχουν μεγάλη ιστορία στο χώρο του αυτοκινήτου.

Το νέο. δημιούργημα της MINI λοιπόν, θα έχει κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, οι οποίοι όμως θα είναι απολύτως φιλικοί με το περιβάλλον, καθώς από το 2012 θα ισχύσουν οι νέοι αυστηρότατοι νόμοι για την εκπομπή καυσαερίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αξίζει να αναφέρουμε, ότι εκτός από τις συγκεκριμένες εκδόσεις, θα υπάρχει και μια πλήρως ηλεκτροκίνητη, με μπαταρίες που θα χρησιμεύουν για την αποθήκευση της ηλεκτρικής ενέργειας ενώ θα υπάρχει και ένας ηλεκτρικός κινητήρας σε κάθε τροχό για την κίνηση του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το αυτοκίνητο θα είναι τετράπορτο και στην καμπίνα του θα χωράνε τουλάχιστον 4 άτομα. Ο κινητήρας θα είναι τοποθετημένος στο πίσω μέρος έτσι ώστε να εξοικονομηθεί όσο το δυνατόν περισσότερος χώρος για τους επιβάτες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, οι περισσότερες εταιρίες θα κυκλοφορήσουν αντίστοιχα αυτοκίνητα, που βασικό τους μέλημα είναι η οικονομία και η προστασία του περιβάλλοντος. Ήδη η Renault έχει αρχίσει να κατασκευάζει ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, το οποίο ενδέχεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2011.