Κυκλοφορεί το ηλεκτροκίνητο Mitsubishi MiEV

Ο κόσμος του αυτοκινήτου συνεχώς προοδεύει και όπως είναι λογικό, δεν είναι δυνατόν η Mitsubishi να μείνει πίσω από τις εξελίξεις. Για αυτό λοιπόν η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, σύμφωνα με δημοσιεύματα του πρακτορείου Reuters, είναι έτοιμη στα μέσα του Ιουλίου να ξεκινήσει τις παραδόσεις του ηλεκτροκίνητου MiEV στους εταιρικούς πελάτες της.

Mitsubishi MiEV
Το ηλεκτροκίνητο Mitsubishi MiEV

Με βάση λοιπόν τα ξένα ΜΜΕ οι πωλήσεις στην Ιαπωνία, μέσω των κανονικών δικτύων πώλησης θα αρχίσουν από τον Απρίλιο του 2010, γεγονός που σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα χρειασθεί να περιμένουν για λίγο ακόμα. Η τιμή για την αγορά ενός MiEV υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχεί σε 48.000 δολάρια.

Παράλληλα, η Fuji Heavy Industries (FHI) ανήγγειλε την πώληση στην Ιαπωνία του μοντέλου Subaru Stella σε μορφή υβριδικού αυτοκινήτου με δυνατότητα φόρτισης του συσσωρευτή του και από το ηλεκτρικό δίκτυο.

Η τιμή για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο υπολογίζεται ότι θα αντιστοιχεί σε περίπου 49.000 δολάρια. Οι παραδόσεις και για το μοντέλο αυτό αναμένεται επίσης να αρχίσουν μέσα στον Ιούλιο.