Μεταχειρισμένα Αυτοκίνητα

Η αγορά για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα στις μέρες μας προσφέρει εξαιρετικές ευκαιρίες. Στην πραγματικότητα η αξία του αυτοκινήτου που αγοράζετε είναι σχεδόν πάντα πολλαπλάσια του χρηματικού αντιτίμου που καταβάλλετε. Επίσης πολλές προσφορές παρουσιάζονται σαν ευκαιρίες αλλά δεν είναι όλες ευκαιρίες αγοράς. Τι πρέπει να γωρίζετε λοιπόν κυρίως για τη διαδικασία αγοράς; Πριν αγοράσετε το αυτοκίνητο των ονείρων σας είναι απαραίτητο να γίνουν κάποιο έλεγχοι προκειμένου να διαπιστωθεί η πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το όχημα. Σας παραθέτουμε λοιπόν κάποια βασικά σημεία ελέγχου που θα πρέπει να εξετάσει το συνεργείο της γειτωνιάς σας ή ένα οποιοδήποτε συνεργείο ή ΚΤΕΟ. Πρόκειται για ένα σχετικά γρήγορο έλεγχο που όμως θα πιστοποιήσει την παρούσα κατάσταση του αυτοκινήτου αλλά και θα σας ενημερώσει εγκαίρως για τυχών μεγάλες ζημιές από τρακάρισμα ή άλλες αιτίες που έχουν καλυφθεί τεχνιέντως αλλά όχι ουσιαστικά.

μεταχειρισμένα αυτοκίνητα - metaxeirismena-aytokinhta
μεταχειρισμένα αυτοκίνητα – metaxeirismena-aytokinhta

Ποιοι είναι αυτοί οι έλεγχοι που πρέπει να γίνουν σε ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο πριν την αγορά του? Πρώτα απο όλα ανοίγοντας το καπάκι του κινητήρα ο μηχανικός μπορεί να έχει μια εικόνα για την κατάσταση του. Ο ιμάντας χρονισμού και μετάδοσης, η κατάσταση του σαζμάν και του κιβώτιου ταχυτήτων, τα φρένα, τα φώτα και τα ηλεκτρικάείναι μερικά από τα πολύ βασικά σημεία ελέγχου. Επίσης ο έλεγχος στον κλιματισμό, στις ζάντες και τα ελαστικά είναι σημαντικός. Ένα πιθανό μικρό τρακάρισμα δεν είναι μεγάλο πρόβλημα στην αγορά μεταχειρισμένου αυτοκινήτου αλλά είναι σημαντικό να έχει αποκατασταθεί με σωστό και ενδεδειγμένο τρόπο. Κάποια μέρη του οχήματος που έχουν αντικατασταθεί με ιμιτασιόν και όχι με γνήσια ανανταλλακτικά αυτοκινήτου σημαίνει ότι είναι πιο πιθανή η βλάβη ή η φθορά τους σε πιο σήντομο χρονικό διάστημα. Για παράδειγμα ένας ιμιτασιόν καθρέφτης δεν είναι πρόβλημα αλλά ο συμπιεστής του συστήματος κλιματισμού είναι σημαντικό να είναι γνήσιος εάν έχει αντικατασταθεί ο αρχικός. Φυσικά η αντίδραση του αυτοκινήτου σε μια δύσκολη ή επικύνδινη κατάσταση στο δρόμο εξαρτάται πολύ απο τη γενικότερη κατάσταση του οχήματος σας αλλά και τον τρόπο που αυτό έχει συντηρηθεί και απο το κατά πόσο έχουν γίνει τα απαραίτητα σέρβις. Τελικά το συμπέρασμα είναι ότι αυτό που εξασφαλίζει ο έλεγχος του αυτοκινήτου είναι κυρίως η ασφάλεια σας και δευτερευόντως η επένδυση σας.

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη αγορά μεταχειρισμένων οχημάτων είναι προτεινόμενη και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει όλο και μεγαλύτερες ευκαιρίες, ειδικά τώρα που όλο και μεγαλύτερη ποικιλία πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων είναι διαθέσιμα.

Δωρεάν αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων- www.AutoElite.gr