Το νέο Megane Sport RS μοιάζει με πύραυλο!

Το νέο διαμάντι της Renault, που ακούει στο όνομα «Megane Renault Sport», παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης και πραγματικά έκλεψε την παράσταση. Πρόκειται για ένα αυτοκίνητο που συνδυάζει τις τρεις. μαγικές λέξεις. Ομορφιά, Ταχύτητα και Ασφάλεια!! Το νέο RS της Renault παρουσιάστηκε σε κίτρινο χρώμα, που είναι και το βασικό χρώμα της εταιρίας και στη F1. Το νέο μοντέλο της γαλλικής εταιρίας είναι εμφανές πως έχει δεχθεί επιρροές από το Megane Trophy, ωστόσο διαφέρει σημαντικά στο μηχανικό μέρος, ενώ εξωτερικά δείχνει πιο αγριεμένο.

Αγριεμένο έρχεται το νέο Renault Megane RS
Renault Megane RS 1
Εξαιρετικό και από αυτή τη γωνία το νέο Renault Megane RS
Εξαιρετικό και από αυτή τη γωνία το νέο Renault Megane RS

Όσον αφορά την εμφάνιση, που πάντα είναι ιδιαίτερα σημαντική για την αγορά ενός αυτοκινήτου, το Renault Megane Sport σε σύγκριση με το συμβατικό Megane ξεχωρίζει από το εμπρός αεροδυναμικό σπόιλερ, από τα φώτα LED, τόσο για την ημέρα όσο και τη νύχτα και από τους διογκωμένους θόλους των τροχών, που φορούν ζάντες 18 ιντσών. Και στο εσωτερικό μέρος πάντως υπάρχουν στοιχεία που προδίδουν το αγωνιστικό ύφος του νέου RS. Συγκεκριμένα τα ενισχυμένα καθίσματα, το αναλογικό ταχύμετρο, που περιλαμβάνει ακουστική και οπτική ένδειξη η οποία  ειδοποιεί τον οδηγό όταν απαιτείται να αλλάξει σχέση στο κιβώτιο ταχυτήτων, το τιμόνι που διαθέτει εξαιρετική αίσθηση, αλλά και τα αλουμινένια πεντάλ, σίγουρα δίνουν στο οδηγό του μια διαφορετική αίσθηση.

Όσον αφορά το μηχανικό μέρος, το νέο Renault Megane RS υπερτερεί του προκατόχου του κατά 25 ίππους. Συγκεκριμένα κάτω από το καπό του. κίτρινου πύραυλου, βρίσκονται 250 άλογα! Η ανάρτηση δεν έχει αλλάξει set-up, αλλά όπως όλα τα Renault Sport μοντέλα έχει δύο επιλογές. Η στάνταρ διαθέτει σπορ ρύθμιση, ενώ εκείνη του Cup φέρει επιπλέον και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Και στις δύο περιπτώσεις διαθέτει ηλεκτρική κρεμαγιέρα, αλλά και stability control system το οποίο απενεργοποιείται, όταν ο οδηγός του οχήματος έχει διάθεση να τρέξει σε λίγο πιο γρήγορους ρυθμούς. Αξίζει να σημειωθεί, πως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα θα έρχονται από στάση σε λιγότερο από 6 δευτερόλεπτα, όπως ανακοινώνει η Renault και τα φρένα θα αποτελούνται από δαγκάνες της Brembo.

Το Megane Renault Sport θα διατίθεται στο κοινό του σε δυο εκδόσεις, την Sport, αλλά και την Cup. Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβρη, οπότε όσοι ενδιαφέρονται έχουν ακόμα χρόνο να το σκεφτούν πολύ καλά και να συγκεντρώσουν φυσικά το χρηματικό ποσό που απαιτείται. Στην Γενεύη, η γαλλική εταιρία παρουσίασε επίσης και το ανανεωμένο Clio RS, το οποίο θα εφοδιάζεται με ατμοσφαιρικό κινητήρα 2.000 κ.εκ. με 200 ίππους.