Lexus IS 250C

Η Lexus με το ΙS 250C κατάφερε για ακόμα μία φορά να συνδυάσει την οδηγική απόλαυση με την ταχύτητα. Η αναδιπλούμενη οροφή δίνει ένα διαφορετικό στυλ στο νέο μοντέλο της Ιαπωνικής εταιρίας, ενώ τα 205 άλογα υπόσχονται. γρήγορες αποδράσεις.

Το όμορφο Lexus IS 250C
Το όμορφο Lexus IS 250C
Lexus IS 250c car
Lexus IS 250c car model

Το IS 250C παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης και πραγματικά έκλεψε την παράσταση. Η Lexus και αυτή τη φορά με το νέο της μοντέλο προσφέρει άνεση και στυλ, κάτι που ξέρει να κάνει άλλωστε πάρα πολύ καλά. Οι άνθρωποι της ιαπωνικής εταιρίας είναι ιδιαίτερα περήφανοι για την αναδιπλούμενη οροφή του συγκεκριμένου μοντέλου και τον μηχανισμό που την περιβάλει. Η αναδιπλούμενη οροφή του νέου IS 250C κατασκευάστηκε αποκλειστικά από ελαφρύ αλουμίνιο και προσφέρει ένα εξαιρετικό επίπεδο ομαλής, συνεχόμενης και αθόρυβης λειτουργίας. Επίσης, αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει τον ταχύτερο χρόνο ανοίγματος οροφής τριών τμημάτων, μόλις 20 δευτερόλεπτα, ταχύτερα δηλαδή από κάθε άλλο αντίπαλο του.

Το νέο IS 250C διαφέρει σημαντικά από τον προκάτοχό του, καθώς οι σχεδιαστές του άλλαξαν πολλά τόσο από τα εξωτερικά όσο και από τα εσωτερικά χαρακτηριστικά του, ώστε να προσαρμοστούν με τη νέα οροφή. Το μπροστινό μέρος είναι 15 χιλιοστά μακρύτερο, ώστε να ταιριάξει αεροδυναμικά με την οροφή, ενώ και οι πόρτες είναι 30 εκατοστά μεγαλύτερες. Έξτρα άνεση προσφέρεται μάλιστα στον οδηγό, από τα μαξιλάρια θέρμανσης που υπάρχουν και στα δύο μπροστινά καθίσματα.

Επίσης το IS 250C διαθέτει τεράστιο χώρο αποσκευών, άνετη πρόσβαση στα πίσω καθίσματα και ευρυχωρία για τους πίσω επιβάτες, καθώς σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, τα καθίσματα απέχουν 30 χιλιοστά παραπάνω. Έτσι λοιπόν, η νέα Lexus συνδυάζει την άνεση και το στυλ με έναν μοναδικό τρόπο και προσφέρει στους φίλους της ένα ξεχωριστό αυτοκίνητο, που πρώτο του μέλημα είναι η οδηγική ευχαρίστηση.

Εκτός όμως από άνεση, το νέο IS 250C διαθέτει και ταχύτητα! Το νέο μοντέλο της ιαπωνικής εταιρίας μοιράζεται μαζί με το IS 250 τον V6 κινητήρα 2.5 λίτρων, με τα 208 άλογα και το 6-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο, που έχει σχεδιαστεί για να επιτυγχάνει ελάχιστο στροβιλισμό αέρα με την οροφή ανοιχτή. Η αυξημένη στρεπτική ακαμψία βελτιώνει την οδηγική άνεση, ενώ σε διάταξη coupe τα χαρακτηριστικά NVH είναι εφάμιλλα με του IS sedan.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως το IS 250C πιάνει τα 100 χιλιόμετρα σε 9 δευτερόλεπτα, ενώ έχει μέγιστη ταχύτητα τα 210 kmh/h. Όσον αφορά την τιμή, δεν υπάρχει κάποια σχετική ενημέρωση ακόμα από την Lexus. Σύμφωνα όμως με τις πληροφορίες που υπάρχουν, το νέο μοντέλο της Lexus θα κοστίζει όσο και οι ανάλογες σειρές της BMW, που αγγίζουν το ποσό των 35.000 ευρώ.