Το πανοραμικό Citroen C3

Όσοι μείνετε ευχαριστημένοι από το Citroen C3 της προηγούμενης γενιάς, πολύ απλά θα λατρέψετε το νέο C3 που ετοιμάζει η Citroen. Η γαλλική εταιρία αποφάσισε πως το συγκεκριμένο μοντέλο χρειάζεται μία ανανέωση και έτσι λοιπόν, κάνοντας μικρές αλλά σημαντικές αλλαγές, όπως φαίνεται άλλωστε και από τις ΦΩΤΟ, είναι έτοιμη να παρουσιάσει το νέο της «αστέρι» στην έκθεση της Φρανκφούρτης, που θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβρη.

Citroen C3
Citroen C3

Αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση και στο νέο C3, είναι το μεγάλο παμρπίζ, το οποίο έλαβε μάλιστα από τους Γάλλους την ονομασία Zenith. Το όνομα είναι απολύτως λογικό, αν αναλογιστεί κανείς πως το πανοραμικό παμπρίζ εκτείνεται μέχρι τη μεσαία κολώνα του αμαξώματος. Όσον αφορά τις υπόλοιπες εξωτερικές αλλαγές, αξίζει να σταθούμε στο μπροστινό μέρος, όπου παρατηρούμε πως ο προφυλακτήρας έχει μία πιο σπορ σχεδίαση, με αποτέλεσμα το νέο C3 της Citroen να δείχνει πολύ πιο… αγριεμένο και ανταγωνιστικό.

Το μήκος του αμαξώματος θα φτάνει τα 3,94 μέτρα και θα είναι κατά 12 εκατοστά μεγαλύτερο από το προηγούμενο μοντέλο, ενώ θα είναι και κατά 5 εκατοστά φαρδύτερο. Το ανανεωμένο Citroen C3 αναμένεται να κυκλοφορήσει με τον κινητήρα HDi 90 DPFS, ο οποίος θα εκπέμπει μόλις 99 gr/km διοξείδιο του άνθρακα.

Αν και η Citroen ακόμα δεν έχει ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες (ενδεικτικό πως ακόμα δεν έχουν αποφασίσει αν ο προφυλακτήρας στο πίσω μέρος θα είναι άλλο χρώμα από το υπόλοιπο αμάξι), φαίνεται πως το C3 θα λανσαριστεί τελικά με κινητήρες βενζίνης των 1,4 και 1,6 λίτρων με απόδοση 95 και 120 ίππων αντίστοιχα.