Βελτιωμένο σύστημα αυτόματης οδήγησης από την BMW

Το BMW autopilot alarm system σχεδιάζεται απο την διάσημη αυτοκινητο-βιομηχανία. Στην ανάπτυξη ενός πολύ σημαντικού συστήματος δουλεύει πυρετωδώς το τελευταίο διάστημα η BMW. Το νέο αυτό σύστημα θα θέτει το αυτοκίνητο σε αυτόματη οδήγηση, τη στιγμή που θα διαπιστώνει ότι ο οδηγός διατρέχει κάποιο πρόβλημα υγείας.

BMW autopilot alarm
Η BMW ετοιμάζει το παραπάνω βήμα στην ασφάλεια.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ονομάζεται Emergency Stop Assistant, και είναι μέρος του Γερμανικού προγράμματος Smartsenior, που έχει ως στόχο να κάνει πιο εύκολη και πιο ασφαλή την ζωή των ηλικιωμένων. Πρόκειται για μια εξαιρετική τεχνολογική καινοτομία με πολύ πλατιά εφαρμογή σε ομάδες ανθρώπων που χρειάζονται ένα τέτοιο σύστημα το οποίο θα βελτώσει την ποιότητα ζωής τους.

Όπως εξήγησαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν οι υπεύθυνοι της γερμανικής εταιρίας, ο τρόπος που λειτουργεί το σύστημα, ακούγεται αρκετά πιο εύκολος απ’οτι είναι στην πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, αν οι αισθητήρες του συστήματος εντοπίσουν πως ο οδηγός έχει χάσει τις αισθήσεις του, τότε ενεργοποιεί τα αλάρμ, και λαμβάνοντας υπόψη του την κυκλοφορία, με προσεκτικούς ελιγμούς, ακινητοποιεί το όχημα στην άκρη του δρόμου και παράλληλα πραγματοποιεί κλήση έκτακτης ανάγκης.

Η BMW δεν είναι σε θέση να γνωρίζει ακόμα για το πότε ακριβώς θα μπορέσει να ενσωματώσει το συγκεκριμένο σύστημα στα μοντέλα της, ωστόσο οι Γερμανοί δηλώνουν με βεβαιότητα πως οι δοκιμές βρίσκονται σε ικανοποιητικό στάδιο.