Νέα τεχνολογία κινητήρων MultiAir για την Alfa Romeo

Σημαντικές αλλαγές θα υπάρξουν στους κινητήρες των νέων μοντέλων της Alfa Romeo όπως ανακοίνωσε η εταιρία, η οποία πλέον θα εφαρμόσει την τεχνολογία MultiAir στους κινητήρες του νέου Mito.

Alfa Romeo MultiAir
Όι νέοι κινητήρες Alfa Romeo με τεχνολογία MultiAir

Η MultiAir τεχνολογία παρουσιάσθηκε και αναπτύχθηκε από τη Fiat Powertrain Technologies με βασικό στόχο τη βελτίωση της διαχείρισης του κινητήρα και της καύσης. Τα αποτελέσματα ήταν θεαματικά, καθώς με τις τροποποιήσεις που έγιναν στον κινητήρα, παρατηρήθηκε αύξηση της δύναμης του και μείωση των εκπομπών των ρύπων προς το περιβάλλον, καθώς και της κατανάλωσης καυσίμων.

Σύμφωνα μάλιστα με την επίσημη ενημέρωση από τη Fiata, η δύναμη έχει αυξηθεί κατά 10%, ενώ η βελτίωση της ροπής κατά 15%. Οι εκπομπές των ρύπων και η κατανάλωση έχουν επίσης μειωθεί κατά 10%.

Όσον αφορά την Alfa Romeo, η αρχή θα γίνει με την χρήση του MultiAir κινητήρα 16 βαλβίδων σε τρεις παραλλαγές. Τα επίπεδα ισχύος θα είναι 105, 135 και 170 ίππους και οι μηχανές θα έχουν κιβώτιο 5 και 6 ταχυτήτων, manual.

Οι εκδόσεις 105 και 135 ίππων θα προσφέρονται σε όλο το φάσμα του Mito, ενώ η έκδοση των 170 ίππων θα αποτελεί μία ειδική έκδοση που θα ονομάζεται Quadrifoglio Verde Mito( Green four-leaf Clover). Η έκδοση αυτή θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μετά την έναρξη της τεχνολογίας MultiAir στο μοντέλο Mito, κάτι το οποίο θα γίνει πιθανότατα στα τέλη του Σεπρεμβρίου.